Fra oppkjørselen, igjennom hagen og inn i huset. Alt på eiendommen kan forberedes til å yte det beste av den kommende sommeren. Denne artikkelen er delt inn i fire seksjoner for ulike prosjekter, som kan være med på å øke eller opprettholde verdien på hjemmet ditt:

Oppussing Utendørs eiendom, Hage og innvendig.  

1 Oppussing: Hva savnet du i fjord på denne tiden?

Vipps så var de kalde vinter månedene forbi. Ikke lenger trenger vi å måke og strø, men våren og sommeren kommer med sine egne oppgaver og prioriteringer. Hvor skal du starte?

Det som tar lengt tid av vårens og sommerens store prosjekter er oppussing. Derfor er det lurt å starte med dette først om du ønsker å prioritere noe nytt på eiendommen. I de varmere sesongene er været er mer stabilt og etter en lang vinter står snekkere og bygg bransjen klar til å ta på seg nye prosjekter.

oppussings-prosjekter-oslo

 

Større oppussings prosjekter:

 • Bygge ut huset, for å utvide boligen og øke verdien ved salg.
 • Bygge ny eller utvide terrasse, som du kan nyte bruk av i hele vår og sommer.
 • Nytt kjøkken eller baderom
 • Ny lekeplass til borettslaget

oppussing-av-bad-oslo

Budsjett og planlegging:

Alle oppussings prosjekt, uavhengig av størrelse, må planlegges og vil koste mer penger en små prosjekter. Derfor er det lurt å planlegge prosjektene nøye. Du kan starte med å svare på noen grunnlegende spørsmål:

 • Er det rom i borettslag-kassen til å bygge ny lekeplass?
 • Ønsker sameier de samme eiendomsutviklingene som deg?
 • Hvor stort er budsjettet på oppussings prosjektet?
 • Hvor lang tid vil oppussingen ta?
 • Hvem kan hjelpe med oppussings prosjektet?

Les mer om tjeneste vi tilbyr rundt oppussing her. Vi kan hjelpe deg med store og små prosjekter hjemme. Fra totalrenovert baderom, til reparasjon av dørkarmer!

oppussing-for-å-øke-verdien-på-huset

viktige-sommer-prosjekter

2 Utvendig eiendom: Fiks skader vinteren etterlot seg ute

reparasjoner-etter-vinteren

mal-huset-i-sommer

Et hus som får bra oppfølging av vedlikehold, vil beholde verdien sin lengre. Den norske vinteren vil uten feil legge igjen spor og skader i varierende grad. Spesielt om komponenter som hus bekledning, vinduer og andre vær eksponerte deler av eiendommen ikke var riktig beskyttet fra før av.

Rundt vår/sommer sesongen burde du ta en grundig rengjøring av husets bekledning, vinduer og terrasse. Å få bort støv, smuss og råte som har bygget seg opp i vinter er med på å minimere skaden som det har på materialet.

Etter utendørs rengjøring kan det være nødvendig med et nytt malingsstrøk på huset og dens karmer. I tillegg til beisning av terrasse og veranda. Ikke bare vil det gi bygget et kosmetisk oppløft, men det vil også beskytte huset mot fukt og råte skader; da malingen og beisen opptrer som et lag av beskyttelse for treverket.

3 Hage – rydd og gjør hagen klar for solfylte dager

Ikke alle har grønne tomler, men de fleste kan få til å ha en frodig og ryddig hage. En blomstrende hage som er velstelt, kan gjøre eiendommen ekstra attraktiv. I tillegg nyter vi både våren og sommeren ute og det gjøres best i en hage om er ryddig.

Oppgrader og gjør hagen klar med 4 små steg

Rydd hagen

Så mangt kan dukke opp i hagen når snøen har smeltet. Felte grener, søppel som har blås inn, støv og uønskede vekster. Rydding av hagen er viktig for å få et godt utgangspunkt for videre klargjøring av uteområdet.

Start med å fjerne gjenstander og søppel som ikke hører hjemme i hagen. Her er det viktig å kildesortere det som ikke hører hjemme i naturen og det som kan legges i en eventuell komposthaug.

vaktmestertjenester-oslo

vaktmester-utvendig-rydding

Beskjæring og planting av busker, trær og hekker

Dette steget innebærer fjerning av døde grener fra busker, trær og hekker. Beskjæring hjelper deg å få sunne vekster og kan hjelpe med å fremme blomstring. Obs: Merk deg om planten har startet å spire, da er det mulig lurt å vente til neste sesong med å beskjære.

Ta vare på og klipp gresset

Så fort gresset starter å gro etter snøen er det på tide å klippe det. Et riktig trimmet gress kan gi enhver hage et oppløft. En velstelt plen viser hvordan du ikke bare tar vare på vedlikeholdet av huset ditt, men også hagen.

gjør-hagen-klar-for-sommeren

Rengjøring av terrasse, balkong, hagemøbler og sesongobjekter

Når sommersolen kommer er det ingen tid å miste. Da er tiden her for å starte å dra utemøblemanget ut av skuret og ta det til bruk. Inkludert: benker, bord, parasoller og sittegrupper. De kan trenge en god vask etter vinteren.

Trenger du hjelp til å gjøre klar og opprettholde din velstelte hage? Da kan en vaktmesteravtale være noe for deg! Les mer om vaktmestertjenestene vi tilbyr, og hva en vaktmester kan gjøre for deg her.

vår-prosjekter

4 Frisk opp inne med en rengjøring og fiks de små slite skadene.

sommer-rengjoring-hjelp

hvordan-finne-rengjoringstjeneste

Vår/sommer sesongen er DEN tiden for en grundig vask av hjemmet. Ikke bare er det lite som slår å våkne opp i et plettfritt hjem som lukter såpe, det er også et viktig steg i vedlikeholdet av hjemmet ditt. Skitt, smuss og støv som får lov til å bygges opp kan være med å slite ned gulv og møblement.

Utenom den vanlige hverdags vasken, kan det være lurt å:

 • Ta en dyp-vask av eiendommens gulv og vegger. Et godt tips her kan være å starte ved husets inngang og jobbe seg innover.
 • Grundig vask av husets vasker, bad, dusjer og sluker.
 • Gå igjennom skaper og sorter ting du ikke trenger, eller ting du kan gi bort. Når ting har sin plass og bruk blir det lettere å holdet hjemmet organisert.
 • Dyp-vask av husets tepper og møbler.
 • Stram løse skruer i skaper og skuffer.
 • Mal oppskrapt maling på lister, dører og karmer.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt og få med deg siste nytt fra Servicefolk