Nyt sommeren med et rent og ryddig uteområde

Endelig er tiden her for å tørke støv av grillen og bære ut utemøblene. Dagene er blitt lengre, temperaturen stiger og sommerferien nærmer seg med stormskritt. Det ikke mye som slår morgenkaffe på en ren terrasse, der gresset er nyklipt, hekkene stusset og hagen er fylt med nyplanta blomster.

Dette idylliske bilde kan lett oppnås med denne sjekklisten på 6 ting du må gjøre for å forberede uteområdet for sommeren. Noen ting kan du lett gjøre selv eller på dugnad. Andre ting kan det være ideelt med hjelp fra vaktmesteren.

Blant annet skal vi se nærmere på:

 • Fasade og platting vask
 • Utvendig maling av vegg og etterisolering
 • Fikse små reparasjoner og slitasje etter vinteren
 • Klippe gress, hekken og plante nye blomster

I den artikkelen skal du få en sjekkliste på 6 hovedoppgaver som du burde gå igjennom før sommer slår til for fult.

Enten om du bor i borettslag, sameie, er eiendoms besitter eller vil gjøre klar uteområdet til bedriften din. Kan du gjøre dette igjennom denne lista.

rengjøring-av-hagemøbler-sommer

 

 

 

rengjøring-av-platting-sommer
Vaktmester-tjenester-til-sommeren
rengjøring-av-uteområdet-sommer

1: Fasade og platting vask

En stor del av vedlikeholds arbeid av hus er renhold. Men renhold er ikke reservert til inni huset. Uteområdet trenger også en real vask etter en lang vinter og vår. Det vil naturlig være oppbygd skitt og smuss på fasade og platting.

Viste du at om du ikke prioriterer utvendig husvask kan du risikere å få:

 • Oppbygging av mugg og sopp
 • Alger
 • Råte skader

Det å gi platting, veranda, trappoppgang, terrassen og fasaden en god vask vil tjene deg godt i lengden. Spesielt er det viktig i varmen, da bakterier elsker den fuktige sommer luften.

Det å vaske og spyle uteområdet med høytrykkspyler kan også forhindre unødvendig slitasje. Blant annet når utemøbler blir satt oppå skitt og grus som er blitt bygd opp igjennom vinteren, kan dette skade treverket under. I tillegg vil det være lettere å se hvilke skader som er påført maling og beisingen etter vask.

Vaktmesterne som jobber hos Servicefolk, kan vaske fasade og plattinger. I tillegg kan vi tilby vask av garasjer og søppelbøtter! Ikke la skitt bygge seg opp så råten slipper inn!

2: Maling av fasade, gjerde, vinduskarmer og gelender – for å beskytte huset ditt mot råte og skader

Vår og tidlig sommer er en god tid for å male hus eller friske opp eksisterende farge. Ekstremværet vi har i Norge kan sette sitt preg eiendommen og maling. I mange tilfeller kan utvendig maling stå fint i flere år, men etter en real vask er det lettere å se behovet for maling.

Noen ting du kan se etter om du trenger å male: 

 • Hvis malingen har begynt å boble
 • Hvis malingen begynner å flise av
 • Falmede farger
 • Tegn på mugg

Hvorfor skal du gidde investere i å male fasaden eller gjerder på sommeren?

Jo, det er ikke bare viktig, men smart. Får du pusset og nymalt vinduskarmer og husvegg nå, så er det større sjanse for at malingen holder seg fin igjennom vinteren. Malingen på hus og vinduskarmer er ikke bare der for å se fin ut. Vi maler hus for å beskytte treverket under for fukt, råte og andre vær skader.

Igjennom tips fra vaktmester eller maler kan du finne en maling som holder lenger, beskytter huset og ikke fliser like fort.

Maling-hjelper-å-beskytte-huset-mot-råte
ny-fasade-maling-før-høsten
nye-vinduer-på-sommeren

Små-reparasjoner-på-uteområdet-oslo

reparasjoner-på-lekeplass-og-uteområdet-vaktmester

fjerning-av-fliser-på-hagemøbler

reparasjon-av-felles-uteområdet-oslo

3: Små reparasjoner og jobber som vaktmester kan hjelpe med

Norske hus er bygget for å være slitesterke i ekstremværet som kommer igjennom de fire årstidene. Likevel kan slitasje, små skader og bruks skader komme til i løpet av høst, vinter og vår sesong. Sommeren er en perfekt tid for små reparasjoner. Det er som oftest mer stabilt vær, mindre regn og mer dagslys.

Små jobber og reparasjoner som dette er ting som en snekker og andre større aktører kanskje ikke har tid til. Der kommer en vaktmester til. Blant annet kan det være lurt å ta en ekstra titt på disse områdene:

Lekeplasser:

Sjekk lekeplassen så det er et trygt og sikkert sted for borettslagets og nabolagets barn å leke på. Slik unngår man flis og skader som kunne vært unngått med en rask sikkerhets sjekk.

Noen ting å se etter på lekeplass: Er det løse bolter, noe som kan være farlig å leke på? Er klatrestativ, husker eller andre apparater laget av tre? Da kan det være lurt å sjekke om treverket er blitt flisete eller trenger et malings strøk. Er det vokst planter og ugress som kan være farlig å spise?

Garasjer

Fungerer garasje døra som den skal? Trenger den et malings strøk eller en god vask?

Utemøbler

Det er lurt å se om utemøblene fra i fjor trenger reparasjoner. Enten om du har oppbevart møblene inni garasje eller ute så er dette viktig. Er skruer og bolter løse? Trenger møblene en puss eller oppstramming

Felles ute areal

Benker og ute bord som er eid og brukt av hele borettslaget eller sameie kan trenge en oppfriskning etter vinteren. Eller er det sprekk i murer eller kantstein? Dette er små reparasjoner som vaktmester kan hjelpe med. Ikke bare vil dette føre til et tryggere felles areal, men også et finere estetisk område som alle kan nyte.

4: Nye vinduer og etterisolering

Etter vinter og vår er det lurt å sjekke tilstanden på vinduer og dører. Har malingen begynt å flise av? Har du merket gjennomtrekk i vinter eller andre tegn til dårlig isolasjon? Møt de kommende årstidene med ny isolering og tette vinduer.

Etterisolering vil hjelpe deg med å få et mer energieffektivt hus. Ikke bare hjelper det å holde kulden ute og varmen inne i vintermånedene. Den hjelper også å holde varmen ute og kontrollere innetemperaturen på sommeren.

etterisolering-yttervegg-sommer

5: Klipping av gress og andre vekster

Avhengig av hvor stort ute areal man har kan klipping av gress, hekker og kantklipping ta mye tid og krefter. Det krever også riktig utstyr som gressklipper og kantklipper.

I et felleskap som borettslag eller sameiet kan det være en utfordring å bestemme hvem som skal ha ansvaret for dette. Selv som eiendoms besitter eller forvalter er dette oppgaver som man kan trenge litt hjelp med å utføre.

Med en vaktmester avtale kan man lett avgjøre dette ved å la en profesjonell holde styr på veksten på eiendommen og felles arealer.

Dette gjelder bla:

 • Klipping av plen
 • Kantklipp
 • Klipping av hekk
 • Fjerning av ugress og planting

kantklipping-i-hagen

Vaktmester-gressklipper-oslo

 

Er-eiendommen-klar-for-sommersesongen

6: Oppfordre til Dugnad – Gjør klar til sommer sesongen sammen!

Gjør dugnaden om til en begivenhet. Bor du i et borettslag er nok dugnad et skjent ord. Men likedan for sameie, nabolag eller eiendoms forvaltere er dugnad en effektiv og hyggelig måte å klargjøre uteområdet for sommeren.

På dugnaden kan dere samles og plukke søppel, koste gater, fortau og oppkjørsler. På denne måten kan felleskapet samarbeide om å lage et så fint uteområde som mulig. Selv om beboerne har egne hager eller deler av uteområdet, er det viktig for felleskapet at felles arealer blir tatt vare på.

Med en vaktmester avtale er dere alltid forberedt på de kommende sesongene!

Med en fast vaktmester avtale hos Servicefolk er vi der for deg hele året. Klargjøring til neste sesong er viktig på alle typer eiendom. For privat eiendom er det viktig for å kunne nyte uteområdet og unngå unødvendig slitasje med forberedelser. I tillegg vil det for bedrifter og eiendoms forvaltere hjelpe med å gi kunder og besøkende det riktige inntrykket. En ren fasade og nyklipt hekk er bevis på at dere bryr dere om et godt første inntrykk.

Med en vaktmester avtale hos Servicefolk kan dere gå forberedt inn i alle sesongene. Vi vet hva dere burde tenke på og prioritere. Ta kontakt i dag for gratis befaring og en hyggelig samtale! 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt og få med deg siste nytt fra Servicefolk