Viktige ting å tenke på

Servicefolks AS leverer tjenester til boligeiere direkte, eller via eiendomsforvaltere, salgsmeglere, utleiemeglere, sameier, borettslag og aksjelag. Vi har lang erfaring med ulike typer oppussing, boligservice og renhold, og vet godt hva kjøpere og leietakere ser etter når de velger bolig.

Når boligen din skal selges eller leies ut er det viktig at den fremstår mest mulig attraktiv for å få en god pris eller gode leietakere. Kundene har mange av de samme preferansene når de skal kjøpe eller leie en bolig.

Noen få ting som er viktige å tenke på, som vi vil gå gjennom mer detaljert:

  • Skal jeg utbedre små og store feil og mangler?
  • Oppussing – alt, litt eller ingenting?
  • Hvor mye må jeg rydde og rengjøre?
  • Er det behov for boligstyling?

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 11

Utbedre små og store feil og mangler

Du har kanskje bodd i boligen din i 10 år og synes alt er veldig fint – helt til du skal selge eller leie ut. Plutselig kommer alle feil og mangler til syne. Prosjekter og utbedringer som er delvis fullført må sluttføres. Skader og større slitasje må utbedres. Dette er viktig når du skal finne den beste leietakeren eller oppnå den høyeste salgsprisen for boligen din.

Store feil og mangler på boligen bør utbedres. Det kan være råte eller mugg på bad, skader på dører eller vinduer, feil på elektrisk anlegg, lekkasjeskader, låsmekanismer som ikke fungerer, osv.

Ved utleie er det også viktig å huske på krav til boligens funksjonalitet. Det er for eksempel viktig at alle rom har oppvarming med f.eks. panelovner. Dersom baderommet er gammelt, bør det kanskje vurderes å sette inn dusjkabinett for å forhindre lekkasjer.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 2

Andre viktige ting å tenke på er å olje eller lakkere kjøkkenbenken samt montere en sprutplate hvis kjøkkenveggen ikke er beskyttet, montere anretning for å henge opp tøy i entre, montere klesskap på soverom, sjekke at alle hvitevarer fungerer, rydde og tømme boder som inngår i utleie og sørge for solavskjerming hvis du ønsker å beskytte gulv, vegger og inventar, mm.

De små feilene kan det også være smart å ordne, slik som løse hengsler på vinduer, løse dørhåndtak, dører som knirker, kraner som drypper, dusjhoder som ikke fungerer, løst toalettsete, osv.

Alle disse små og store feilene og manglene ved boligen din trekker ned helhetsinntrykket og skaper usikkerhet hos kjøper eller leietaker. De vil stille spørsmål til hvordan du har tatt vare på boligen og om det ligger mange skjulte oppgaver og kostnader for leietaker eller kjøper.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 8

Kontakt oss for en gratis befaring i god tid før salg eller utleie, så vil vi komme med forslag og priser på det som bør gjøres før du går i gang med salg eller utleie.

Oppussing – alt, litt eller ingen ting

Oppussing handler om å gjøre en bolig attraktiv og tiltrekke seg størst mulig interesse fra flest mulige kjøpere eller leietakere, og å tjene mest mulig penger. For å få dette til må eventuelt boligen pusses opp på en hensiktsmessig måte.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 12

Alt pusses opp

En nyoppusset og totalrenovert bolig er ofte tiltalende, og svært mange ville nok ønske å bo i en slik bolig. Hvis du først bestemmer deg for å pusse opp, må alt tas. Da skal du selge eller leie ut en bolig i et prima segment. Da nytter det ikke å flikke litt her og der. Bad, kjøkken, himling, vegger, gulv, dører, ildsteder, oppvarming, det elektriske og rør må fornyes.

Vårt råd er å velge løsninger som omfavner en spesifikk målgruppe slik at valg av løsninger og farger kan tilpasses målgruppen. Ta gjerne kontakt med et styling-selskap eller en interiørarkitekt for å få hjelp med valg av løsninger.

Du kan tjene penger på å pusse opp en bolig totalt, men vi vil først og fremst anbefale dette når du sitter på en bolig med særegenheter enten i forhold til beliggenhet, utsikt, i et spesielt bygg eller lignende. Da kan du få godt betalt dersom du velger total oppussing.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 9

Det er tøff konkurranse i markedet for å kjøpe, pusse opp og selge boliger (såkalt «flipping»). For den som ikke har noen erfaring, er det mange fallgruver. Den første er å feilvurdere boligen din – vi har alle lett for å tillegge egen eiendom unik verdi. For å lykkes med total oppussing må det velges en god romløsning med maksimal plassutnyttelse, kombinert med åpne og lyse rom.

Total oppussing av leilighet i 2021 koster fra 12 500 kr pr m2 og oppover, avhengig av løsning- og materialvalg. Det er viktig å velge utførende som leverer kvalitet til avtalt tid og rett pris. Det kan lønne seg å dele opp leveransen, men det krever profesjonell prosjektledelse og ofte er det best å ha en totalleverandør.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 6

Før man velger å gå for total oppussing av bolig før salg eller utleie, bør man tenke seg godt om. Det er mange kriterier som skal oppfylles før det er et riktig valg.

Søk råd hos fagfolk før du beslutter totaloppussing av boligen din – det kan lønne seg.

Les mer om Servicefolk AS

Litt pusses opp

Litt oppussing kan være hensiktsmessig både ved salg og utleie, men da er kanskje målet mer å fremstille en bolig for markedet hvor nye eiere eller leietakere kan ta boligen i bruk, uten å måtte starte med utbedringer og tilpasninger før de kan flytte inn.

Da anbefales det å unngå store og dyre oppussinger av for eksempel kjøkken og/eller bad. Vurder heller billig og lett oppussing, som å male eller bytte skapfronter og møbler. Mal gjerne rom i lyse farger, da skaper du opplevelse av et mer åpent areal og mer plass. Mye av den enkle oppussingen kan du gjøre selv og dermed spare penger.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 10

Skal du legge mer penger i noe så velg kjøkken, bad og inngangsparti. Kjøkkenet kan få nye fronter, bad kan kanskje trenge nytt armatur og dusjvegg, eller nytt dusjkabinett, og inngangspartiet kan males, få ny belysning og oppheng for yttertøy. Inngangsparti er viktig da det er det første man møter og gir førsteinntrykk.

Ingenting pusses opp

Har du en bolig som er et totaloppussingsprosjekt og som ikke er spesielt attraktivt, og du selv ikke har hverken erfaring, tid eller penger, skal du selge boligen som den er.

Et realt oppussingsprosjekt er attraktivt for mange og selges ofte til svært gode priser. Det er sterk konkurranse om disse objektene.

Denne typen boliger egner seg dårlig i leiemarkedet og tilfredsstiller ofte ikke minimumskrav til utleieboliger i Husleieloven.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 3

Kjøpere av denne typen boliger vil enten kjøpe for å bo selv og mange er flinke til å se potensialet, og jo mer det er å gjøre jo bedre er det for kjøper. Den andre gruppen kjøper for å pusse opp og selge.

8 viktige spørsmål du bør stille før du pusser opp

Rydding og renhold

En del av klargjøringen for utleie eller salg av bolig er å rydde og rengjøre. Vårt generelle råd er at det er mye godt vedlikehold i rutinemessig rengjøring. Når alle utbedringer og reparasjoner, eller oppussing er gjort er det viktig at boligen er ryddig, ren og pen.

Hvis du skal leie ut eller selge og boligen er møblert, er det viktig at du rydder fjerner rot og overflødige pyntegjenstander – det enkle er ofte det beste.

Tenk at boligen skal være enkelt møblert og ikke fremstå overmøblert. Fjern alle personlige eiendeler, som bilde av familie, tegninger, diplomer o.l., slik at det er enkelt for potensielle leietakere eller kjøpere å se seg selv i boligen. Har du terrasse, balkong eller hage så klipp gress, fei asfalt, rydd vekk rot og sett blomster i kassene om årstiden tillater det.

Vask gjerne boligen skikkelig før visning. Vinduer, karmer, vegger, bad, kjøkken, hvitevarer og flater. Det er med på å danne et godt inntrykk og inngir tillit til leietaker eller kjøper.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 1

Be gjerne venner, familie eller en nabo på en kaffe og spør hva de synes. De ser kanskje boligen din med litt andre øyne, og kan dermed hjelpe deg med å oppdage ting som burde vært endret eller fikset før visning.

Les mer om våre renholdstjenester

Boligstyling

Skal du gjøre boligen ekstra attraktiv bør du legge vekt på å style boligen. Dette kan du gjøre selv med enkle midler eller sette bort til profesjonelle boligstyling-selskap. En godt stylet bolig vil beviselig gjøre det bedre både i utleie- og salgsmarkedet.

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 4

Råd og veiledning

Hos Servicefolk AS har vi dyktige og erfarne medarbeidere som utfører ulike service- og vedlikeholdsoppdrag.

Vår primære oppgave er å levere kvalitetsmessig gode tjenester raskt og effektivt.

Vår visjon er å være ditt kontaktpunkt som leverer alt du trenger som eiendomsbesitter, eiendomsforvaltere, salgsmeglere, utleiemeglere, sameier, aksjelag eller borettslag for å vedlikeholde bygg og boliger, på en trygg og forutsigbar måte.

Ta kontakt med oss i dag!

servicefolk pusse opp bolig boligstyling 5

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt og få med deg siste nytt fra Servicefolk