Hva innbærer boligservice?

En sentral tjeneste

Om du er boligforvalter, eiendomsbesitter, salgsmegler eller utleiemegler som trenger hjelp til kunder som skal klargjøre bolig for salg eller utleie, er boligservice en helt sentral tjeneste. Borettslag og sameier gjør mye for eierfellesskapet, men den enkelte boligeier har ansvar for egen bolig og vil dermed trenge boligservice gjennom hele året.

Les også «Skal du klargjøre bolig for utleie eller salg?»

boligservice oslo leilighet sameier

Forebygging av skader

Løpende vedlikehold av boligen er vesentlig for å opprettholde boligens kvalitet og levetid. I det løpende vedlikeholdet, er det viktig å forebygge mot skader og ødeleggelser på boligen.

Vannlekkasjer, råte, skadedyr og brann er de viktigste områdene å forbygge, som kan utgjøre store og kostbare skader. Dette er områder hvor det er mye sikring på allerede, spesielt på vann- og brannskader hvor varslingssystemer i boligen delvis er påbudt og utbredt. Disse skadene er ofte godt dekket forsikringsmessig også.

Les mer om våre tjenester

Periodisk vedlikehold

Når det gjelder annen type periodisk og løpende vedlikehold av boligen, er huseier og beboer ofte overlatt til seg selv. Kostnader ved løpende vedlikehold av boligen utgjør 150–200 kr per m2 per år. Dette avhenger av omfanget av tekniske installasjoner, og forutsetter 2020-standard. En bolig på 50 m2 vil koste mellom 7500–10 000 kroner årlig i løpende vedlikehold.

boligservice servicefolk vedlikehold

Denne typen vedlikehold utgjøres av følgende skader og mangler ved eiendommen, eksempelvis:

 • Skader på baderominnredning, bytting av fliser, lekkasje eller skader på armatur, skader på fliser og fug, vannklosett, belysning, termostater, mm
 • Justering av dører og vinduer, smøring og bytting av låser
 • Skader på kjøkkeninnredning, benkeplater, fliser, armatur og hvitevarer
 • Skader på vegg, lister, tak og gulv med behov for sparkling og maling, eventuelt bytting av lister, og deler av gulv som er skadet
 • Bytting av dører og vinduer som er punktert eller skadet på annen måte
 • Reparasjon av småskader på parkett, lister, vegg og tak

En profesjonell partner

Boligservice omfatter også andre tjenester og mindre oppgraderinger, eksempelvis:

 • Åpne tette sluk på bad, vaskerom og kjøkken
 • Tømming av boder, fellesareal og leiligheter
 • Stell av hage, plenklipping, klippe hekker, holde grøntareal vedlike
 • Rensing av takrenner og spyling av gårdsplasser
 • Montere dusjkabinett på baderom med fare for lekkasje
 • Fjerne trær og busker
 • Bistand til montering av skap, innredninger, bilder, skjermer, mm

Mange av oppgavene innen boligservice kan beboer gjøre selv, men ved utførelse av mange av disse oppgavene er det behov for spesialkunnskap og verktøy. I disse tilfellene kan det være nyttig å benytte en profesjonell partner.

boligservice økern oslo servicefolk

Hos Servicefolk AS har vi dyktige og erfarne medarbeidere som utfører ulike service- og vedlikeholdsoppdrag. Vår primære oppgave er å levere kvalitetsmessig gode tjenester raskt og effektivt.

Vår visjon er å være ditt kontaktpunkt som leverer alt du trenger som eiendomsbesitter, eiendomsforvaltere, salgsmeglere, utleiemeglere, sameier, aksjelag eller borettslag for å vedlikeholde bygg og boliger, på en trygg og forutsigbar måte.

Ta kontakt med oss i dag!

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt og få med deg siste nytt fra Servicefolk