Med alle oppussings prosjekter kan det være vanskelig å hvite hvor man skal starte. I denne steg for steg guiden vil vi gi deg god innsikt i hvordan prosessen vil se ut når du skal pusse opp baderommet og alt du trenger å vite.

 

Å pusse opp et bad kan bringe en frisk pust inn i et hus. Det er et rom vi uten feil bruker hver eneste dag og det er derfor viktig at badet ditt har det du og din familie trenger. Om fokuset ved totalrenovering av ditt bad skal være funksjonalitet og mer lagringsplass for en stor familie, eller om du vil gjøre ditt bad om til ditt personlige “sanctuary”, så må det litt oppussing til for å få lagd ditt drømmebad.

Hvorfor pusse opp bad?

Hvorfor man burde pusse opp et bad rangerer fra personlig ønsker om endring av stil, til nødvendighet. Når man flytter inn i nytt hus/leilighet har man ofte et ønske om å gjøre sitt nye hjem litt mer personlig og justere interiør og rom til å passe deres eget behov og stil. Denne type oppussing ligger under personlig ønske.

 

Det er ikke sikkert badet trenger oppussing for sin funksjonalitet, men badet er kanskje ikke noe du trives med eller liker. Kanskje du flyttet inn i et litt for funky hus og vil gjøre badet mer nøytralt, eller kanskje du vil sette et mer personlig preg på badet med spreke farger eller nye baderomsmøbler. Uansett hva deres ønske er kan oppussing av bad føre til mye glede i hverdagen. Spesialister kan hjelpe dere designe det badet som passer deres stil.

oppussing av bad - alt du trenger å vite - oslo

 

oppussing av bad - alt du trenger å vite - oslo

 

oppussing av bad - alt du trenger å vite - oslo

 

Komplett baderomspakke - 4 ukers levering - Fast pris garanti

Når burde man pusse opp badet?

Den travleste tiden av året for oppussing er like før og etter sommermånedene. Dette er tiden der håndverkere og firmaer har hyppigst oppsatte oppdrag. Det kan derfor være en fordel å sette oppussingen opp mellom november-april månedene. Dette vil gjøre det sikkert at fagfolka du trenger har tid til å ta på seg prosjektet ditt. Ta kontakt med firmaer tidlig for å høre når de har kapasitet til ditt prosjekt og når de kan starte.

Planlegger du å gjøre mesteparten av jobben selv? Da er det opp til deg når du starter prosessen. Likevel burde du bergene tiden det tar å få materialer levert og være sikker på at du gjør ting riktig. Det er nemlig lover og regler du må følge når du pusser opp bad.

Hvor lang tid tar oppussing av bad?

Oppussing av bad kan ta alt fra 4 uker og oppover. Det kommer an på om du leier inn et eksternt selskap eller velger å gjøre mye selv. For å garantere den raskeste veien til nytt baderom burde du velge et selskap som kommer med tidsgaranti. Det vil si at selskapet garanterer at badet vil være klart til bruk innen en viss tidsramme. Vanligvis vil totalrenovering av et bad ta opp mot 4-6 uker.

Om du kun skal bytte ut flis eller noen baderomsmøbler kan tiden være kortere enn 4 uker. Her vil også valget om du selv er i stand til å gjøre arbeidet eller om et eksternt selskap skal bli leid inn viktig å se på. Med å leie in fagfolk forsikrer du deg om at jobben gjøres på en forsvarlig måte og at de følger forskrifter. Du må selv bestemme hva du kan gjøre og hva du burde ha assistanse til.

oppussing av bad - alt du trenger å vite - oslo

Totalrenovering - av -baderom - oslo

 

Totalrenovering - av -baderom - oslo

 

Hva MÅ spesialister gjøre ved oppussing av bad?

Det er enkelte ting som man ikke kan gjøre selv når det kommer til oppussing av bad. Men når har du ikke noe valg om å ansette fagfolk?

 • Elektriker: Ved montering av elektriske anlegg er man nødt til å ansette elektriker. Dette gjelder ved montering av varmekabler også. For din egen sikkerhet og for at badet ditt skal være trygt å bruke. El-tilsynet kan komme for å sjekke og du kan da bli bedt om å rive alt det harde arbeidet ditt. Det kan også være livsfarlig.
 • Rørlegger: Baderom er i utgangspunktet et våtrom; rør og avløp må monteres etter forskrifter og regler. For VVS-arbeid må du derfor bruke en sertifisert rørlegger. Rørlegger må gjøre arbeidet med rørsystemer og installasjon av sluk og avløp.

Ved begge disse spesialitetene er det viktig å bruke sertifiserte fagfolk. Et våtrom gjennomgår mye og ved bruk av fagfolk kan du være trygg på at du har gjort alt du kan for å unngå skader som fukt og lekkasjer. Dette for din sikkerhet og sikkert bruk av ditt bad. Elektrisitet og vann er ikke gode venner, men ved å bruke fagfolk kan disse to leve trygt sammen i samme rom.

Det er bra å være alt-mulig-mann, men det er ikke alt man kan gjøre selv!

Hvor mye koster oppussing av bad?

Prisen på å renovere bad vil basert på omfang, utforming og baderomsmøbler variere. Skal du kun bytte ut fliser eller badekar vil prisen åpenbart bli en del lavere enn om du skal totalrenovere baderommet. Under små renoverings prosjekter kan det være nok å legge flis på flis.

Prisen på totalrenovering av bad kan ligge mellom 40.000 – 250.000kr. Men prisen vil variere basert på hvilke fliser og møbler du ønsker å ha og hvor stort badet er. Likevel vil ikke størrelsen på badet være det som har mest å si for prisen. Man regner med ca.10.000kr ekstra for hver kvadratmeter.

Forskjellige materialer kan ha stor betydning for prisen, men om du velger en baderomspakke vil du være den som bestemmer akkurat de materialene du vil bruke, med veiledning fra fagfolk. Du er i full kontroll over hva du ønsker, og hva det vil koste til slutt.

Totalrenovering - av -baderom - oslo

 

Trenger kommunen å godkjenne oppussing av bad?

Vanligvis vil du ikke trenge godkjenning fra kommunen om du pusser opp badet. Men om du skal flytte en brannskille/brannvegg, bærevegg eller gjøre om et kott/ekstra rom om til baderom som ikke opprinnelig er et våtrom vil du måtte ha godkjenning. Ansetter du et eksternt firma som Servicefolk vil de hjelpe deg med å vurdere om godkjenning trengs eller ikke.

 

Hvordan ser prosessen av å pusse opp bad ut?

Steg for steg: oppussing av bad.

 1. Sammenlign og ta kontakt med eksternt firma.
  Første steget i prosessen er å ta et valg om å ansette et eksternt firma for å hjelpe eller ta hele ansvaret for oppussings prosjektet selv. Her er det viktig å sammenligne forskjellige firmaer. Sammenlign priser, garantier, forsikringer og at selskapene er våtromssertifisert. Ta så kontakt. Vanligvis vil firmaer som utfører forskjellige våtroms/baderomspakker tilby å komme på gratis befaring. Gratis befaring vil si at de sender sine spesialister til deg for å se på badet og gjøre en vurdering som de vil bruke for å gi deg et forslag om avtale.
 2. Prosjektering og fremdriftsplan
  I startfasen av oppussingen må man planlegge hvordan badet skal bli bygd opp. Dette kalles prosjektering og er et viktig steg for at alle parter involvert vet hva de skal gjøre. Det omhandler også tekniske valg, dimensjonering og velge ut materialer og produkter som skal brukes. I denne delen av prosessen vil du velge ut stilen du ønsker til ditt nye bad. Forskjellige firmaer vil ha et varierende utvalg, men mange, som hos oss i servicefolk, hjelper deg med å skreddersy badet etter dine ønsker. Hva nå enn din baderoms inspirasjon er så hjelper vi deg med å få ditt drømmebad inn i virkeligheten.
  Gå til Baderoms dealen vår for å lese mer om spesifikke steg i prosessen og hva du får i vår baderoms pakke.
 3. Oppussingsfasen og prosjektleder
  Helt fra første steg vil du ha en prosjektleder du henvender deg til å prosessen. Dette er din kontaktperson fra dag en. Så i kontrast med hvis du velger å leie in fagfolk hver for seg fra forskjellige selskaper med forskjellige spesialiseringer (flislegger, snekker, rørlegger etc.) så vil du i en baderomspakke få alle disse folka i en bestemt pris og alle vil svare til/bli ledet av prosjektlederen. Du trenger ikke ringe 10 forskjellige folk og koordinere alle oppgavene, dette ansvaret gir du til prosjektleder for oppussing av bad.
 4. Nytt ferdigstilt baderom og dokumentasjon
  Til slutt i prosessen kommer dagen da badet ditt er klart til bruk og arbeiderne drar hjem. Sørg for at du etter ferdigstilt bad får all dokumentasjonen du trenger. Blant annet våtromsdokumentasjon med bilder. Spør din prosjektleder om alt du trenger av dette.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt og få med deg siste nytt fra Servicefolk